Monday, May 17, 2010

Gunung Aais Motocross Fun Ride ( Jerantut, Pahang )

Pendaftaran peserta seawal 8.00 am sebelum xpdc dilepaskan. Kelihatan Bendahari n Timbalan Pengerusi dikerahkan mengendalikan pendaftaran. Tahun depan letak jawatan, ingatkan bole jadi vip tp kena keje lak.

Seramai 95 biji moto yang didaftarkan mengikuti xpdc kali ini terdiri dari ahli KMLP, group JB, Segamat, Maran, Lepar, Cameron Highland, Kota Tinggi, Lanchang, Ulu Tiram, Jengka dan Selangor.



Berposing sebelum berpusing, He! He!


Gang Johor


Gang Cameron Highland


Halangan pertama


korang ni betul le, tak de jalan lain ke?


Jalan putus, xpdc diteruskan! Cari jalan, tak bole patah balik!


Kandang kobau den tak de macam nie!



Sape buang moto nie, bertuah betoi tuan dia!


Banyak lak orang buang moto yek!


Bro, betul ke jalan nie? Biaasa leeee bro, redah aje!


Moto nie kena angkat yek, baru idup enjin dia!


Bang! Jangan tarik bang, saya dah bayar ansuran moto nie semalam, pakai cek!


Beratur, beratur amik nombor dulu.


Nak tongkat, sebab nak rilek.

Nak lompat, takut tergolek.



HUih! Tak sia-sia aku amik cuti balik jauh-jauh, bole tolak moto.


Der, aku dah cakap kau jgn jual 400 kau, kang dah menyosal. Makan batu je



Tarik! Tarik!, korang ni sengelat je lebih




Jumpe moto lagi


Base Camp, khabarnye malam tu seawal 9.00 mlm masing2 dah tertidor keletihan setelah melalui perjalanan sejauh 95 km ( off-road ) 10.30 am - 7.30 pm 1hb Mei 2010










































































Tuesday, August 11, 2009

MMR 2009 - Motocross part Tentera BerKuda

MMR 2009 dirasmikan oleh Y.B Encik Sohaimi Jusoh, ADUN Lepar
Barisan tentera berkuda sebelum berlepas
Dewan Lepar Hilir 1 - Tempat bermulanya xpdc
Pendaftaran peserta oleh crew MMR 2009 di ketuai Kak Ngah ( suaminye pakai XR600 oo!)
Ketibaan Pengurus Felda Lepar Hilir 1

Antara sponsor MMR 2009, Mr. Presiden KMLP bersama Mr Along dari Chear Motor S/B
( saya bukan along, saya cuma mau tolong.. maa! )
Pengerusi Majlis MMR 2009 , Mr Shamsul TOYOTA
Bermandi-manda di Hutan Lipur Jerangkang
Dewan Lepar Utara - persinggahan kedua xpdc sebelum ke Tasik Aquarium
Champion Paya Rambutan dikhabarkan banyak membeli tanah corner lot. Ye le orang situ, mesti simpan tanah banyak2. Kelihatan paramedik sedang memberi R&R ( rawat sambil rehat, penat ooo jadi marshall )
Simpang Jerangkang
Check-point 1 - Sg Berakit, kelihatan gang Rompin sedang mengecas tenaga
En. Wan Xr400 sedang memberi tips perjalanan supaya tidak rebah!
Ini jalan ke sawah padi?
Mane benih padi nye???????
aii! yang nolongnye pun tak cukup inci
"kami tak kuat dan kami tak besar, bila bekerjasama semua jadi mudah"
Baru semalam tinggal bini dah meraban abang ni ( teka sapa saya? )
Sesampai ke 'Base camp', Lega rasenya.
"Pening2, 'Anak aku demam, aku masuk gak utan ikut bebudak nie, mis aku minggu nie!"
Acara membina empangan untuk mendalamkan sungai! Tolak!Tolak!
Dah sampai, masing2 cakap berapi, suam jadi air sungai!
Acara menunggu beg pakaian yang tak sampai2
Senang basuh tangan makan kat sini!
Makan jangan tak makan!
Salah seorang yang terkena Demam Kura2 ( motor pun dah macam kura2, tarak power katenye)
Base Camp MMR 2009

MMR 2009 - Tragedi Tentera Bergajah

video

MMR 2009 - 4WD part Tentera BerGajah

4wd ASPA bagi tujuan support crew
4wd Mozzart Monster mengetuai Tentera BerGajah
Peserta 4wd yang banyak membantu
4wd Monster Penyelamat utama
Baby 4wd yang sentiasa di 'susu' kan sepanjang perjalanan Tasik Aquarium
Antara peserta 4wd yang mengikuti xpdc

eyah! eeyah!
Xtreme Suzuki Jeep